Nyhetsbrev sommer 2016

Tusen takk for støtte fra alle dere trofaste faddere! Vi i styret hadde en plan om å arrangere tur til Nepal i november, men dette er lagt på is. Vi tar sikte på å dra neste november. Så da har dere et år til å spare på. Grunnen er at den tyske støttegruppa til Barbara Krahl er i en søkeprosess med tyske myndigheter om midler til gjenoppbygging/ restaurering av skolen i Katmandu. Hvis de får tilsagn om dette må bygging starte omgående. I følge skoleledelsen i Nepal rundt oktober. Det passer derfor dårlig å ta i mot norske gjester midt oppi byggingen.

Ellers kan den stolte lektor for skolen i Katmandu, Karma Chozom, melde om strålende resultater for avgangselevene atter en gang. Av de 63 som kom opp i eksamen fikk hele 16 studenter A+, 33 studenter fikk A og 14 studenter fikk B+. Ikke rart de er stolte!

Kailashskolene teller nå i alt 2250 elever, fordelt på;
Jumla 700 elever
Manali (nord- India) 150 elever
Simikot 400 elever
Katmandu 900 elever

Dette er vi så stolte av å være en del av! Nepal er et av verdens fattigste land, og et jordskjelv hjalp dem ikke. Som kjent går det sakte med gjenoppbyggingen, også av skoler. Gjennom å være fadder i Kailashskolene bidrar vi sterkt til å ta vare på tibetansk kultur som er så viktig for verden. Blant annet så er bærekraft helt essensielt. De har en unik respekt for alt som lever, og har lang tradisjon på å ivareta natur ressursene. Når det gjelder likestilling, har menn og kvinner alltid vært likestilt i tibetansk kultur. Det er unikt, ikke minst i den delen av verden. Dette er verdier som er enormt aktuelle i vår tid. Det er også fristende å gjenta hvordan Kailashskolene er med på å bygge ned barrierer mellom befolkningsgruppene i Nepal. De fleste elevene tilhører jo den tibetanske minoritetsbefolkningen. Men fordi det er en skole med så godt renommé, fordi elevene gjør det så godt, er det mange høykaste hinduer som velger å la barna sine gå på en Kailashskole. Skolen tar som kjent også opp kasteløse hinduer. Alt dette og mer til står det mer om i evalueringsrapporten fra NORADsom dere kan finne på nettsiden vår.

Ellers arbeider vi i styret fortsatt med å få registrert oss i innsamlingsregisteret, samt at vi vil gjøre det lettere for fadderne å få trukket fra utgiftene på selvangivelsen.

Så arbeider vi med å få laget en ny brosjyre som står til den nye nettsiden vår, som ennå ikke er helt ferdig, men oppe og går.

Det er nå mulig å bruke VIPPS for å gi pengegaver til vår konto, enkelt og greit. Ellers er det alltid hyggelig hvis dere har innspill og gode ideer til styret, vi tar imot med åpne armer.

Så vil vi få ønske dere alle en riktig fin og solrik sommer!

Hilsen alle oss i styret.