Markering ved skolene i Nepal etter Vilhelms bortgang

I hope everything is fine with you. Over here all the children came back to the school after 4 weeks holiday.I know tomorrow is Dr. Vilhelms funeral. So we had a condolence program at school. All children and teachers were very sad to hear the news and they all prayed for the peace of the departed soul, offered flowers to his photo and lighted butter lamps. Fortsett å lese «Markering ved skolene i Nepal etter Vilhelms bortgang»

Informasjon om vår grunnlegger, Dr. Vilhelm Schjelderup.

Kjære venner!

Dr. Vilhelm Schjelderup døde lørdag for 1 uke siden. Han sovnet fredelig inn. Dagen før var han og hans forlovede Judith ute å gikk en lang tur. Det er en trist nyhet for alle oss som var så heldige å bli kjent med ham. Vilhelm rakk å utrette så utrolig mye i ditt 86 årige liv, til glede for så uendelig mange, enten det var pasienter, venner i Nepal, og selvsagt venner her hjemme. Hans hjertesak var nok Kailashskolene, som han fulgte med stor interesse helt til siste dag. Takk for alt du har vært for oss Vilhelm! Vi vil aldri glemme deg for din godhet, raushet, ditt gode hjerte, din sterke integritet og høye moral! Hvil i fred🌹

Fortsett å lese «Informasjon om vår grunnlegger, Dr. Vilhelm Schjelderup.»

Nyhetsbrev sommer 2016

Tusen takk for støtte fra alle dere trofaste faddere! Vi i styret hadde en plan om å arrangere tur til Nepal i november, men dette er lagt på is. Vi tar sikte på å dra neste november. Så da har dere et år til å spare på. Grunnen er at den tyske støttegruppa til Barbara Krahl er i en søkeprosess med tyske myndigheter om midler til gjenoppbygging/ restaurering av skolen i Katmandu. Hvis de får tilsagn om dette må bygging starte omgående. I følge skoleledelsen i Nepal rundt oktober. Det passer derfor dårlig å ta i mot norske gjester midt oppi byggingen.

Fortsett å lese «Nyhetsbrev sommer 2016»

Nyhetsbrev november 2015

I månedsskiftet september/oktober var Håkon Lunde og Anita Lenes på reise i Nepal og i den forbindelse ønsket vi å besøke skolen. Vi ble hentet på hotellet den 2. oktober av sjåføren og rektoren på Kailash Bodhi School, Karma Chozom. Vi hadde på forhånd uttrykt at vi ikke ønsket noe som krevde ekstra av deres tid og energi. Vi ville bare besøke dem og se hvordan det sto til med dem etter jordskjelvet. Få snakke med dem og se hvordan livet var nå som de har gjennomgått en stor prøvelse.

Fortsett å lese «Nyhetsbrev november 2015»

Nyhetsbrev november 2013

I skole-bulletinen fra Kailash Bodhi School ved avslutningen av 2012 åpner de med å sitere den store indiske filosof og visdomslærer Swami Vivekananda: ”Arise, Awake and Stop not the goal is achieved”. Inspirasjonen fra disse ord lever videre i utviklingen av skolen: ”An amazing make over’s and new dimension in the field of education.” Til tross for alle hindringer som følge av det stadige politiske dødvann i Nepal, hemmende sosiale atmosfære m.m. lykkes det skolen å bidra til å virkeliggjøre de høye idealer om å skape ”fremtidens borgere” ikke bare gjennom å formidle en inspirerende undervisning, men ved å bringe frem en helhetlig kultur som omfatter alle positive sider av elevenes personlighet.

Fortsett å lese «Nyhetsbrev november 2013»